Заухае ли на козунак - цената няма значение. Опашки се извиха пред пекарни в София

Цената варира около 12 лв., с 2-3 лв. по-скъп е този с шоколад

14.04.2023 | 18:22 Редактор: Вяра Димова
Заухае ли на козунак - цената няма значение. Опашки се извиха пред пекарни в София

Хората масово са излезли, за да купуват козунаци за наближаващия светъл празник Великден. Дори дъждовното и ветровито време не спира столичани да чакат на опашка, за да си купят козунак от близката пекарна, вместо от някои от големите вериги магазини.

В пекарните в центъра на столицата цените на козунаците са по-скъпи, отколкото в магазините, но пък се правят на място и според хората качеството им е по-добро, а цените са около 12 лв. за козунак със стафиди, с 2-3 лв. е по-скъп козунакът с шоколад.

"Тази пекарна е невероятна, затова опашките се нижат всяка година и от двете страни на улицата", каза Любослава. Тя обясни, че и преди е пробвала козунаците, които се правят тук, и ѝ харесват. 

"Аз всяка година от тази пекарна си купувам и са страхотни, и затова и тази година отново спазих традицията да е от същото място", обясни Димитър, който чакаше на опашката, за да си купи козунак, предаде БГНЕС.

Актрисата Станка Калчева разказа, че има друго място, където ходи да си купува козунаци, но е било затворено. "Това го видях и влязох да си купя оттук, и се надявам да е хубав", заяви тя.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Глупости
преди 1 година
Пекарната на джован ужас Работил съм там козунака им няма 1 яйце ,1мл мляко всичко е смески Сигнализирай за неуместен коментар