Imoti.net с диплом за принос и подкрепа от "Очи на четири лапи"

Фондацията за обучение на кучета - водачи и асистенти изрази благодарности към медийната платформа

13.04.2023 | 09:18 Редактор: Тодор Петров
Imoti.net с диплом за принос и подкрепа от

Тази година бизнес форумите и Годишните награди на водещата медия за недвижими имоти imoti.net, част от Investor Media Group, се провеждат в подкрепа на фондация Очи на четири лапи“, в която кучета се обучават за водачи и асистенти на деца с диабет, аутизъм и хора с двигателни проблеми. Във всеки един град, в който се проведоха експертните срещи, аудиторията имаше възможност да се включи и да дари средства за фондацията. Това е първата година, в която водещата медия подкрепи значимата кауза и представи инициативата в 7 града в България. С помощта на експертите в имотния бранш и присъстващата аудитория се събраха над 3000 лева, които се дариха в подкрепа на фондацията.

Управителят на Imoti.net - Снежана Стойчева, е дългогодишен доброволец във фондацията като приемен родител на кучета. Именно тя връчи плика с дарения на председателя на фондацията Албена Алексиева. Събраните средства ще бъдат вложени в закупуване на храна и ветеринарни грижи за нововродените кученца. Председателят връчи диплом за дарение на екипа на Imoti.net, като благодарност за партньорството им.

Шест са кученцата, които преминаха през нашия дом. И през цялото време съм била убедена, че това е много смислена кауза. Отглеждаш и социализираш куче, но всъщност крайната цел е да помогнеш на човек в нужда. Когато преди осем години приехме първото куче в нашия дом, нямахме никакъв опит, но с помощта на инструктурите от фондацията успяхме да подготвим наистина полезни за каузата служебни кучета. Чувствам се горда, когато днес виждам нашия  лабрадор Рея, която е пред дипломиране за куче – водач на незрящ човек и нямам търпение да я срещна заедно с нейния ползвател. Тези срещи са вълнуващи и неповторими. Тя няма да ме забрави, както и аз нея, но тя ще е напълно отдадена на своя човек и мисия. Тя ще бъде неговите очи и неговата свобода“, каза Снежана Стойчева.

По време на бизнес форумите във Варна, София и Пловдив, зрителите се запознаха с лабрадора Пърси – водач на незрящия Кирил Кирчев, лабрадорът Карма - водач на незрящата Калина Асенова, Таня Даракчиева и нейното куче-асистент - лабрадорът Родна. Всеки от тях сподели, че има безусловно доверие на своето куче и се радва на по-пълноценен живот благодарение на него.   

Imoti.net, част от Investor Media Group ще продължи да подкрепя фондацията, като отново ще разкаже повече за нея на 17 май на церемонията по награждаване на „Годишни награди на Imoti.net“ в Интер Експо Център, както и на последния бизнес форум за годината, който ще се проведе на 23 ноември  в  София, отново в Интер Експо Център.