Пролетно време с температури над 20 градуса на Велики четвъртък

В петък ще се задържи топло, на места ще вали дъжд

13.04.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

На Велики четвъртък ни очаква пролетно време с високи температури, които на места ще надвишават 20 градуса. Денят ще започне с минимални сутрешни стойности от 1 до 12 градуса, в западните райони на места около 0, по Черноморието - 9. 

Преди обед над източните райони ще има разкъсана облачност до слънчево време на запад. Следобед от запад на изток ще премине облачна вълна с увеличение на облачността над Северна България, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури ще са от 15 до 20 градуса, по морето - до 17, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В петък ще се задържи топло. Възможно е в крайните западни райони да превали. В събота от запад бързо ще се заоблачи и ще завали в цялата страна. В южните райони се очакват и гръмотевични бури. 

Валежите и гръмотевиците ще продължават и на Великден, като най-значими ще са в южните райони. И в понеделник отново ни предстои хладно време с валежи, като те ще са предимно в Западна България. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR