ГЕРБ и ПП-ДБ разговаряха в парламента, Атанасова съобщи какво са решили

Според нея разговорът трябва да бъде за възможните решения

12.04.2023 | 17:51 Редактор: Михаела Димитрова
ГЕРБ и ПП-ДБ разговаряха в парламента, Атанасова съобщи какво са решили

В момента водим разговор не само за избора на първия сред равни, а за всички бъдещи законодателни инициативи и считаме, че разговорът трябва да бъде не по отношение на личността и от коя парламентарна група ще бъде, а за възможните решения. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" в Народното събрание.

"Всички днес заявихме нашите приоритети, всички обявихме, че е важно да търсим съгласие, диалог заради България", допълни Атанасова.

"Аз смятам, че този разговор, който имахме, е стъпка в тази посока. Ние ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус във всички парламентарни групи за законодателните инициативи, които ще бъдат приоритетни в НС в започващата седмица. Това са темите, свързани със съдебната реформа, с Шенген, с правосъдната реформа, с понижаване на цените, борба с инфлациите и т.н.", добави тя, цитирана от "Фокус".

"Считаме, че е много по-добре да се вземе комплексното решение за това каква ще бъде законодателната инициатива на парламента и това да е обвързано с избора на председателя на парламента“, поясни тя.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Цецо
преди 10 месеца
Никъв шанс да се разберат, Дб освен да саботират нищо друго не правят Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Боби
преди 10 месеца
Абе кви възможни решения очаквате от Христо Иванов и компания, те не могат да решат нищо смислено. Сигнализирай за неуместен коментар