Донев: Депутатите да служат на народа и търсят работещи решения

Това, което ще оставим на редовно правителство, е добре функционираща държава, заяви служебният премиер

12.04.2023 | 10:12 Редактор: Тодор Петров

Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че щом първото заседание на новия парламент е свикано на Велика сряда, е знак, че депутатите трябва да работят като всички останали, но е и израз на смирение, на критична самооценка и да служат на народа.

"Парламентът трябва да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство, което да е ефективно за да решава проблемите на хората. Важно е да приеме и законите, свързани с важни сфери на обществено-икономическия живот и да получим средства от еврофондовете и дълго очакваните реформи, за които 15 години се води дебат и които са жизненоважни за обществото", коментира той на влизане в парламента.

Според Донев политиците трябва да търсят компромиси.

"Избирателите ни казаха това на 2 април - да се търсят работещи решения и изпълними цели", посочи служебният премиер.

"Аз съм реалист и това, което ще оставим на редовно правителство, е добре функционираща държава. От август миналата година започнахме да решаваме кризите, които валяха една след друга. Сега ситуацията в страната е спокойна, хората са спокойни, всички проблеми, които възникват се решават от правителството, ние сме действащо правителство“, посочи Донев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR