Голям пожар избухна в автосервиз в Бургас, работници са обгазени

В близост има и бензиностанция

07.04.2023 | 21:37 Редактор: Искра Ангелова

Извънредна ситуация в Бургас - пожар гори в индустриалната зона на града. Запалили ли са се автосервизи. В близост има и бензиностанция. Съобщава се за десетки изгорели коли и мотори. Част от работниците, които са опитали да евакуират автомобилите, са с леки обгазявания.

На тел 112 сигнализира първо един от собствениците на автосервизи в базата.

"Силно се надявам да са само материални щети, защото момчетата тръгнаха да си спасяват -  това са клиентски автомобили и мотори. Т.е. помагат и на мен да изкарам. Ужасно е, на никой не го пожелавам", коментира собственик на един от автосервизите - Пламен Карашев.

"В района, в който се намираме има няколко бази, които се ползват за ремонт на автомобили. В момента гори едното хале, в което има три автосервиза – два за автомобили и един за мотори, и едно складово помещение", поясни директорът Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас - комисар Николай Николаев.

Част от работниците в сервизите, които са се впуснали да евакуират автомобилите, са обгазени.

"Състоянието им е добро, но има такива, които трябва вдишат кислород, малка са се нагълтали от дима. Трябва да ги транспортираме до Спешно отделение, но те не искат", коментира д-р Христо Нинов.

"Добре сме, няма ни нищо, дишаме нормално, няма поражения", каза един от работниците.

На място дойде и кметът на Бургас Димитър Николов.

"По-рисковано е от страната на бензиностанциите, огънят е буквално до парцела на бензиностанцията, от обратната страна е до цеха за мебели, но вече всички пожарни коли са тука, включени са и водоноски", заяви той.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Николова.