Пенсионерите останаха без великденски добавки: За оръжие може, за нас няма! Срамота, станахме просяци

Това е подигравка, възмущават се възрастните хора

04.04.2023 | 13:45 Редактор: Елеонора Танева

За първи път от години пенсионерите няма да получат великденски добавки. Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график - от 7 април, петък, но без станалите традиция допълнителни пари, отпускани винаги за великденските празници. Пенсиите ще се изплащат до 20 април.

"Това е подигравка с пенсионерите, за оръжие може, за всичко може. Пенсионерите сме станали като просяци, да се засрамят тези управници, които ще да са", каза пенсионер.

Възрастен мъж добави, че не им остава друго, освен да се примирят с решението да нямат надбавка. А миналогодишните 70 лв., които получиха за Великден, почти не им стигнали за нищо.

"Има ли пенсионер, който да не е ощетен? Няма такъв. Особено тези с най-ниските пенсии. Във вестника четох, че Радев не разрешава, кой не разрешава - нямам представа. Спасяваме се поединично. Гледаме да живеем някак колкото ни е останало", сподели друга възрастна жена.

Възрастните хора изразиха съмнение, че парите за надбавките вероятно са отишли за поредните предсрочни избори.


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Пак БСП, пак ДПС и пак ГЕРБ да си изберът и после да повтарят "*** то много зле". Отново си изберете същото и същата супа ще сервират. Някой ден може би ще разберат, че ДПС-ГЕРБ-БСП не са политически партии а корупция и кражби или казано иначе БеГе БигБизнес. Това не е истиснка политика и за това нямат срам. За това се подиграват с хората постоянно. Сигнализирай за неуместен коментар