Времето се разваля, новата седмица започва с валежи на места

Максималните температури ще са от 14 до 19 градуса

27.03.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната ще бъдат от 6 до 11 градуса. Сутринта стартира с разкъсана облачност над западните райони. Около обяд в Западна България ще завали дъжд, а следобед и през нощта дъждовете ще достигат източните райони. В Югозападна България ще прегърми. 

Максималните температури ще са от 14 до 19 градуса, по морето - до 21-22, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Балканите краткотрайните валежи и гръмотевиците ще бъдат често явление. Ще захладнее. Над Централна Европа по-интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват в Беларус и Западна Украйна. 

През следващите дни у нас ще бъде хладно, като в населените места температурите ще достигат 12 градуса. Във вторник следобед ще превалява в Западна и Източна България. В сряда сутринта ще бъде студено, а следобед ще има повече слънце. По високите западни полета има условия за слани. 

В четвъртък в крайните северни райони ще има валежи с пролетен характер. От петък обаче чувствително ще се повишат температурите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.