Зимата се завърна: Очакват ни ниски температури и валежи от дъжд и сняг

Максималните сутрешни температури са между 1 до 7 градуса

16.03.2023 | 07:10 Редактор: Вяра Димова

Зимата се завърна. На редица места в страната ще вали сняг. Температурите се понижиха и ще стигнат най-много до 8 градуса. 

Сутринта температурите в страната ще бъдат от плюс 1 до 7 градуса, по Черноморието до 6-8. През деня над страната ще се установи дъждовно време. В Предбалкана и по високите западни полета дъждът временно ще преминава в сняг, а в планините ще вали мокър сняг. По-съществени ще бъдат валежите в северната половина от страната.

През нощта срещу петък ще продължи да превалява в централните райони. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. 

Над планините ще има облаци с валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 220 0м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500м височина са около минус 9 градуса, а на 150 0м височина от минус 1 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

В петък след хладното утро и валежите в централните райони облаците ще се разкъсват. Най-късно ще спират в югозападните части. Температурите ще се повишават и в крайните южни райони ще достигат 12-14 градуса. В западните райони следобед ще превали закратко дъжд.

През уикенда ще има сутрешни мъгли и разкъсана облачност в следобедните часове, а температурите ще достигат 14-15 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.