Патриот и родителите му - сред жертвите на зверската катастрофа, пловдивчанка загуби цялото си семейство

Председателят на "Традиция" в Пловдив е съкрушен от черната вест

13.03.2023 | 15:27 Редактор: Искра Ангелова
Патриот и родителите му - сред жертвите на зверската катастрофа, пловдивчанка загуби цялото си семейство

Секретарят на клуб "Традиция" в Пловдив Милен Атанасов и родителите му Ваня и Сашо са трима от загиналите в кошмарната катастрофа в неделя следобед на пътя Пловдив - Пазарджик. Тe ще бъдат погребани в сряда в гробищния парк на "Рогошко шосе" в Пловдив, съобщиха покрусени техни колеги.

44-годишният Атанасов е шофирал "Форд Фокус" в посока Пловдив, когато е станал фаталният сблъсък на разклона за Мало Конаре. Зад волана на другата кола е бил 64-годишният Стоян Терзиев, който е загинал също на място.

"Засекли са му пътя и ударът е бил жесток", описа пред "24 часа" кметът на първомайското село Драгойново - Надка Митева. Тя обясни, че Терзиев има семейна вила в селото, а иначе с майка си живеел в Кърджали. Той е пътувал в посока Пазарджик.

"Майка му е жива и са ѝ съобщили трагичната новина", допълни Митева.

Самият Терзиев имал голям син, който от години живеел в САЩ и трябвало да се върне в близките дни.

"Баща му беше дошъл в Драгойново да подрязва асмите и да се готви за посрещането", допълни Митева. Тя е покрусена от поредната кървава катастрофа, която взе пет жертви. Загинала е и 52-годишна жена, която е пътувала в колата на Стоян.

Още по-голяма е трагедията за пловдивчанката Мария Атанасова, която загуби цялото си семейство. Освен брат ѝ - Милен, на място е загинал 71-годишният ѝ баща Сашо, а по-късно и майка ѝ Ваня, която е на 66 г.

"Милен беше много енергичен и всеотдаен човек. Последно събирахме пари за една наша колежка, която беше онкоболна. Милен беше от първите, които се отзоваха", разказа бившият общински съветник Златко Конов, който членува в другия патриотичен клуб "Родолюбие".

По думите му председателят на "Традиция" в Пловдив Димитър Спасов е съкрушен от черната вест.

По информация на "24 часа" Милен Атанасов не е семеен. Занимавал се е с търговия на дребно. А по душа бил голям патриот. По тази причина е членувал и в "Традиция". Клубът участва във възстановки на исторически събития на официални празници.

Снимка: Facebook