Стана ясно кой е загиналият пилот край Лесново, нямал опит във висшия пилотаж (+ВИДЕО)

Георги Влайков е пилотирал е с личния си самолет "Екстра 2000"

08.03.2023 | 16:15 Редактор: Искра Ангелова

Загиналият при изпълнение на акробатичен полет на летище Лесново е Георги Влайков, който е управител на учебен център "Авиоотряд Варна". Пилотирал е с личния самолет "Екстра 2000", който е пригоден за висш пилотаж. Машината е с немска регистрация.

Влайков е роден през 1977 г. Това съобщи Лилчо Лилов, председател на управителния съвет на фирма "Интерскай", която е собственик на летището. Влайков е излетял от пистата в Лесново в 13:24 часа и три-четири минути по-късно наблюдатели са видели самолета да пада. Пилотът е влязъл в свредел и не е успял да излезе от фигурата, самолетът е започнал да пада.

Лилов казва, че пилотът е правел демонстрационен полет пред свои приятели, за да покаже възможностите на машината, както и какво може да прави.

"Полетът се заснемал", каза още той, цитиран от "24 часа".

Пилотът е нямал голям опит във висшия пилотаж, занимавал се с акробатични изпълнения от няколко месеца. Възможно е да е имало и притеснение от това, че демонстрациите са филмират, допуска Лилов, който има 40-годишен опит в летенето. Той смята още, че зимата не е най-доброто време за акробатика.

Ще се разследва и състоянието на самолета, за да се прецени техническата му изправност.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бай Иван
преди 1 година
Видеото ще се търгува за милиони, при един добър маркетинг... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Краси
преди 1 година
Как се изхранват тези юнаци?Как си купиха тези "играчки4? Сигнализирай за неуместен коментар