Герои! Учител и полицай спасиха пламнала жена: Плътта ѝ гореше, разкъсахме ѝ дрехите

Предполага се, че пожарът е предизвикан умишлено, двамата мъже евакуираха общо 9 души

07.03.2023 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева

С риск за живота си двама мъже спасиха при пожар 9 души. Полицай и учител по физическо успели да евакуират цял блок преди пламъците и димът да вземат жертви. Случаят е от петричкото село Коларово.

Героите са полицейският инспектор Тодор Кимов и учителят по физическо възпитание в местното училище Владимир Кючуков. Двамата първи се озовават край горящия блок и с риск за живота си започват да евакуират блокираните в пожара хора. Извеждат 8 човека. Но тогава виждат, че вътре има още един.

"Хората се развикаха, че вътре има горящ човек, Владо беше влязъл вътре, загасихме там и това е. Но по нея не остана нищо, беше гола. Само по бельо", каза мл. полицейски инспектор Тодор Кимов.

При горящата жена първи влязъл Владимир Кючуков. Успял да запази самообладание и действал инстинктивно. 

"Разбихме вратата и се опитахме да я изгасим, тя гореше, плътта ѝ гореше, и влязохме в една стая, нямаше с какво да я гасим, разкъсахме ѝ дрехите, свалихме ги, тя беше гола след това. И след като я изгасихме, се притекоха граждани, облякоха я с палто, с одеяла. Тя беше шокирана, не знаеше какво става", сподели за преживяното учителят по физкултура Владимир Кючуков.

Предполага се, че пожарът е предизвикан умишлено - най-вероятно от жената, която е най-тежко пострадала. Тя имала психически проблеми в последните месеци, а преди това отново е правила опити за палежи. Сега е настанена в "Пирогов", в тежко състояние. В Коларово обаче всички са благодарни на своите герои - полицая Кимов и учителят Кючуков.

"Всички институции реагираха синхронно, но надделя човешкото, което беше най-важно, защото в първите минути, това което те са направили, смятам, че това спаси хората", каза кметът Величка Спасова.

В блока и след пожара продължават да живеят десетина души. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.