Борисов: ГЕРБ ще намери начин държавата да тръгне напред, преди не се усещаше инфлация

"1 година умните и красивите не успяха да направят План за възстановяване", заяви лидерът на ГЕРБ

06.03.2023 | 19:55 Редактор: Вяра Димова
Борисов: ГЕРБ ще намери начин държавата да тръгне напред, преди не се усещаше инфлация

"ГЕРБ и този път ще намери начин държавата да тръгне напред. Лесният отговор е да отговоря като генерал Атанас Атанасов, ако не сме ние - отиваме на избори. Това е смешно и долно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Шумен.

Борисов припомни, че 1 година умните и красивите не успяха да направят План за възстановяване и по това сме единствените в Европа. Той заяви, че ГЕРБ има огромната подкрепа на Запада заради своята отдаденост на европейските ценности.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че по време на 10-годишното му управление страната е била винаги на излишък, а сега имаме дефицит. Ние не позволихме на инфлацията да мръдне. Борисов заяви, че хората искат в тази чудовищна война, която се води до нас, в тази нарушена верига от доставки, криза и рецесия в Европа, мерки срещу инфлацията.

"Хората преди не усещаха инфлацията, сега вече я усещат, защото всички пазаруват. За две години стана близо 40%. Това означава, че някой ви е взел. Когато ви казват, вдигнахме ви пенсиите, без да вдигаме данъците, това е лъжа. Те ви ограбват. На финансов език това се казва скрит данък – инфлация. Затова всеки дени призовавам президента Радев да извади финансите на държавата", заяви Борисов.

Той остро разкритикува финансовата политика на "Продължаваме промяната". "При положение, че дефицитът е огромен, а приходите са малко, те могат да режат от две неща. Няма как да върнат назад пенсиите или заплатите, те ще режат от инфраструктурните проекти, от общините, от образованието, т.е. от развитието", каза лидерът на ГЕРБ. 

"Имаме много добра програма. Този път тя беше направена от всички наши експерти по сектори – образование, здравеопазване, енергетика. На въпроса ще правим ли правителство, ние сме отговорни хора и казваме ДА. С кого? С всеки, който припознае тази програма“, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той отрече твърденията на ген. Атанас Атанасов за коалиция с ДПС и БСП, която се заформяла на тайни срещи в офиса на Харалан Александров. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
ano.
преди 1 година