Пловдивчанка с тежко изгаряне по краката от течност от калъф на телефон

5 дни Дияна Плачкова останала за лечение в болница

25.02.2023 | 21:00 Редактор: Елеонора Танева
Пловдивчанка с тежко изгаряне по краката от течност от калъф на телефон

Жена получи изгаряне по краката от изтекла течност от калъфа ѝ за телефон. Нелепата случка с трайни последствия е от Пловдив. Дияна Плачкова пострадала миналата неделя, когато прекарала доста време на пейка. Телефонът ѝ бил с кейс с двойно дъно, в което в течност плували звездички с брокат. Тя го сложила на кръстосаните си крака и усетила дискомфорт чак когато станала.

"Още докато шофирах към къщи обаче, започна да ме боли, и то така, като че ли нещо ме гори. Като се прибрах, си свалих дънките и видях червени петна по бедрата си. В първия момент си помислих, че може да е някаква алергична реакция. Тогава забелязах, че някаква течност изтича от телефона ми, и реших че е от батерията. Изнесох го на двора и отидох в Спешното", разказа Плачкова пред "24 часа".

Там ѝ направили промивки и ѝ казали, че трябва да я хоспитализират. Когато се върнала у дома, за да си вземе багаж, жената установила, че течността е изтекла не от самия апарат, а от калъфа. 

Жената е прекарала 5 дни в болницата, където е посрещнала и рождения си ден. Предстои ѝ лечение от поне 3 месеца, има и риск белезите да останат. Дияна търси да си поръча по интернет същия кейс, за да го даде за изследване и да установи каква точно течност има в двойното дъно.