Без "Луковмарш", полицаи окупираха центъра на София, не допуснаха факелно шествие

Пред Съдебната палата в столицата се проведе контрапротест, който защитава и традиционното християнско семейство

25.02.2023 | 18:54 Редактор: Елеонора Танева

Засилено полицейско присъствие в София заради готвения "Луковмарш". Той трябваше да започне в 17:30 часа от НДК, но такъв не се състоя. Хора са събрани на малки групички и полицаи ги проверяват. 

Имаше забрана от Столичната община за провеждането на шествието, тя беше отменена от съда. Днес от Върховна административна прокуратура сезираха министъра на вътрешните работи и кмета на Столичната община да предприемат мерки с цел опазване на обществения ред и защита правата на граждани в случаи на възникнала опасност по време на "Луковмарш".

По обяд пред НДК се проведе протест срещу забраната за шествието.

"Над 10 г. абсолютно незаконно българските власти спират "Луковмарш", който е почит към безспорен български герой", заяви един от протестиращите.

А пред Съдебната палата в столицата се проведе контрапротест. Той беше под надслов "Не ни убиват джендъри, убиват ни патриоти". Участниците се противопоставиха на всички форми на разделение и омраза, независимо от раса, пол, националност и сексуална ориентация. Паралелно с него се състоя и протест в защита на традиционното християнско семейство.

"Ние трябва да се съпротивляваме срещу насилието и омразата във всякаква форма. Имаме общество, в което хората трябва да се уважават, обичат, не се бият, обиждат и отнасят лошо помежду си", каза присъстващ на протеста срещу "Луковмарш".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
САМО *** МОГАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ Сигнализирай за неуместен коментар