Руското посолство с остра позиция след посегателството над паметника на Съветската армия

Оттам призовават българските власти да накажат виновните

23.02.2023 | 18:11 Редактор: Михаела Димитрова

С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на съветските воини, освободили България от нацизма, но и на хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, за да остане българинът свободен народ и да няма място за "кафявата чума" в света. Така от Руското посолство коментираха новината, че е била счупена плочата на паметника на Съветската армия в София.

На нея пише "На съветската армия освободителка от признателния български народ".

"Системната работа по пренаписване на миналото, заличаване на ролята на Съветския съюз в победата над нацистка Германия, демонизиране на всичко руско не можеше да доведе до друг резултат, освен да възпитава поколения, за които няма нищо свято", пишат още от посолството.

Оттам призовават българските власти да "ликвидират на последиците от престъплението срещу паметта" и да накажат виновните, като така преустановят "позорната практика за изопачаване на общата ни история".

По-рано стана ясно, че полицията е задържала 61-годишен мъж, който счупил плочата с чук. Той е отведен в Първо РПУ в столицата. По случая тече разследване.

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Срочно арести
преди 1 година
Съгласо указ валиден в Руската федерация диверсантите подлежат на доживотен затвор. По тоя повод да с еуведомят властите в Москва за нужен срочен арест на провеждащи жестокия военен терор диверсанти подставени на властв в КРЕмъл 1999 от наркоманизирания Елцин.. "Окупирал СССР 1991/Арестите са нужни. Експерти да огледат изказване на терорист номер едно от вчера следи се като наркоманизиран .озверяван диверсант анти Русия.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Йордан
преди 1 година
Паметниците на Съветската армия са ПАМЕТНИЦИ НА СВЕТИЯ ДУХ.Светия дух взема власта в окупирания от масови убиици СССР 1942 година. Създава условия за всеобщ потем на тежко пострадалата от МАСОВИ убиици Русия след окупацията от 1917 гоина. Армията пазена обемно от Светия дух освобождава ИСточна Европа от обсебени от масови убиици.ДА СЕ ПАЗЯТ ПАМЕТНИЦИТЕ> Бог да го прости СВЕТИЯ ДУХ е загинал отново след наглата диверсия проведена от новите окупатори на КрЕмъл на почти три години.. Сигнализирай за неуместен коментар