Кристалина Георгиева: Потвърдих непоколебимата си подкрепа към Украйна

Видях една икономика, която функционира въпреки огромните предизвикателства, заяви управляващия директор на МВФ

22.02.2023 | 17:20 Редактор: Вяра Димова
Кристалина Георгиева: Потвърдих непоколебимата си подкрепа към Украйна

"По време на срещите си потвърдих непоколебимия ангажимент на МВФ да продължи да подкрепя Украйна", това каза Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), по време на изявлението си в края на посещението си в Украйна, информират от Международния валутен фонд.

"Бих искала да отдам почит на народа на Украйна за силата на духа и устойчивостта му в условията на опустошителна война, която отне живота на твърде много хора и причини широкомащабни разрушения и огромно страдание", каза тя.

"По време на посещението си имах честта да се срещна с президента Володимир Зеленски, министър-председателя Денис Шмихал, министъра на финансите Сергей Марченко и управителя на Централната банка Андрий Пишний. Приветствах президента Зеленски и министър-председателя Шмихал за твърдото им лидерство", добави още Георгиева, цитирана от "Фокус".

Тя се е срещнала с жени лидери от гражданското общество, парламента и частния сектор, както и с представители на бизнес общността, които са подчертали решимостта си да работят за бъдещето на Украйна.

"По време на посещението и разговорите си видях една икономика, която функционира въпреки огромните предизвикателства. Магазините са отворени, секторът на услугите функционира, а хората ходят на работа. Това е забележително свидетелство за духа на украинския народ", допълни Георгиева.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Джери Бадалуна
преди 1 година
Дано тая да я хванат всички видове рак,тумори,множествена склероза,диабет,паркинсон,мозъчен удар,левкемия,проказа,туберкулоза и да ослепее Сигнализирай за неуместен коментар