Борисов: Забранете Луковмарш - не превръщайте страната в арена на омразата

ГЕРБ остро осъжда всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически режими

22.02.2023 | 09:27 Редактор: Петя Кръстева
Борисов: Забранете Луковмарш - не превръщайте страната в арена на омразата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова МВР, специализираните служби за сигурност и Столичната община да не позволяват факелното шествие, познато като Луковмарш, тъй като "поставя под съмнение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението".

"Борбата с антисемитизма и езика на омразата винаги е била водещ приоритет за правителствата на ГЕРБ. В резултат на системни усилия от страна на редица държавни институции, въпреки законовите пречки, третият кабинет на ГЕРБ успя за две поредни години през 2020 и 2021 г. да осуети провеждането на срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш", написа той в профила си във Facebook. 

По думите му партията остро "осъжда всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически режими и техните последователи.

"Настояваме държавата да се придържа към вече установените във времето опит и добри практики, с които да защити честта и достойнството на всички граждани, като не позволява улиците и градовете ни да се превръщат в арена на омразата", категоричен е Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR