Авиомедицинска евакуация: Транспортираха със "Спартан" дете с грип А от Бургас до София

То е било придружено от майка си

21.02.2023 | 14:54 Редактор: Петя Кръстева
Авиомедицинска евакуация: Транспортираха със

Екипаж от Военновъздушните сили със самолет "Спартан" от състава на 16-а авиационна база "Враждебна" извърши авиомедицинска евакуация на дете от Бургас до София.

Пациентът е на 6 години в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина), уточниха от Министерството на здравеопазването.

Самолетът излетя в 9:30 ч. тази сутрин от София към Бургас. На борда бяха лекарски екип и медицинска сестра от УМБАЛСМ "Пирогов", бордна медицинска сестра от Военномедицинската академия и майката на детето. По препоръка на лекарския екип полетът е осъществен на ниска височина с оглед здравословното състояние на детето.

Самолетът "Спартан" кацна обратно в 13:30 ч. на летище "Враждебна", откъдето детето беше транспортирано към УМБАЛСМ "Пирогов".

Екипажът, осъществил полета, беше в състав: командир капитан Николай Георгиев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев и борден инженер капитан Николай Михайлов.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
И забележете
преди 1 година
Детето влиза в болницата с не дихателни проблеми и излиза от там с такива.Понеже мародерите имат разни вътре болнични инфекции и бъркочи с ,които избиха сума ти народ. Сигнализирай за неуместен коментар