Ветровито начало на седмицата, жълт код е в сила за 19 области

Максималните температури днес ще са от 4 до 10 градуса

20.02.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Ветровито начало на новата седмица. Предупредителен жълт код е в сила за 19 области на страната. Ще духа силен северозападен вятър с пориви от 19-24 метра в секунда.

Преди обяд облаците от запад ще се уплътняват и в северозападните части от страната ще завали дъжд, а в планините и Предбалкана ще вали мокър сняг. Следобед ще завали и в Добруджа. Сутринта температурите в страната ще бъдат между минус 7 и 0 градуса. 

Вятърът ще бъде умерен със скорост до 40 км/ч. Над Южна България ще бъде ветровито и облачно. Максималните температури ще са от 4 до 10 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините облачността ще бъде разкъсана до слънчево време. Билата и върховете над Стара планина ще бъдат в облаци и с валежи от мокър сняг. 

Във вторник и сряда за кратко температурите ще се понижат. От четвъртък постепенно дневните температури ще се повишават. В петък ще бъде топло и ветровито, през нощта срещу събота с отслабване на вятъра в северната половина от страната ще превали дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.