Загиналите в катастрофата край Варна не са имали шанс, връхлетени са челно от камион

Тримата пострадали са освободени за домашно лечение

15.02.2023 | 13:42 Редактор: Вяра Димова

Четирима души загинаха в тежка катастрофа край Варна. Фаталният инцидент стана тази сутрин около 08:00 ч. на стария път от Варна към Девня, на 300 метра преди разклона за Повелянаво.

Ударили са се два леки и един товарен автомобил. Други трима души са пострадали и бяха откарани в болници. Вече са освободени за домашно лечение.

Лек автомобил, който се е движил в посока град Девня, по неизяснени причини навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарния автомобил. След това излиза извън пътното платно. Шофьорът на товарния автомобил в опит да избегне удара, се блъска в другия насрещно движещ се автомобил.

Предполага се, че шофьорът на първата кола е заспал зад волана, или му е станало лошо. Участъкът се регулира от Пътна полиция. 

"Вследствие на удара товарният автомобил отклонява движението си и навлиза в насрещната лента. Възниква втори удар с движещ се лек автомобил, който си движи в посока град Девня. Вследствие на произшествието е загинал водачът на лек автомобил "Мазда", както и  водачът на лек автомобил "Дачия", както и двамата пътници в автомобила", съобщиха от полицията.