Борисов: ГЕРБ е "за" санкциите срещу Русия

Бившият премиер предложи да се работи за междуправителствено споразумение със САЩ

10.02.2023 | 15:36 Редактор: Михаела Димитрова
Борисов: ГЕРБ е

С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират горивото за двата ни ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената зависимост. Беше приет закон, с който да се закупят два реактора. Работим активно по този въпрос. ГЕРБ е "за" санкциите срещу Русия, но за бързо строителство на мощности. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг.

"Бе приет закон, с който да се купят 2 реактора, американско производство, с една от най-добрите технологии, за да може докато изтече 5-и и 6-и блок на Козлодуй, да сме изградили нова мощност", заяви той и предложи да се работи за междуправителствено споразумение със САЩ, за да се определи финансирането на нови блокове.

"Вчера бяха "Уестингхаус" и работим активно, ако има санкции към Русия, да ги подкрепим, но да сме си изградили мощности", каза Борисов, цитиран от "24 часа". Той се закани, ако това не го направи служебното правителство, да го направят ГЕРБ след 2 април.   

Борисов вижда възможна коалиция с "4 евроатоланчески партии, ако влезе и "Възхода" ставаме 5", визирайки ДБ, ДПС и ПП, които участвали малко в някои решения на предния парламент.

"Чисто евроатлантически. Подписваме или се договаряме пред обществото какво ще правим", настоя Борисов. 

"Демокрацията изисква да се съобразиш с тези, които са най-много. Вместо да клечим по студа, да се договорим и да направим правителство", настоя той, като прогнозира, че може да стане същата война в общинските съвети, а "малки бизнес партии да накланят везните и  да стават бели, защото няма отговорни."  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Демократ Бойко
преди 1 година
Евроатлантиците са мнозинство, ама само в НС. От народа масата сме българи и външните сили и техните интереси не над българския. Счупена ви е демокрацията, Бойко! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
....
преди 1 година