МВР ще осигури охрана на Християн Пендиков

Иван Демерджиев е изискал всички подробности за разследването от македонските си колеги

08.02.2023 | 16:59 Редактор: Петя Кръстева
МВР ще осигури охрана на Християн Пендиков

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с нападнатия в Охрид секретар на Българския клуб в града Християн Пендиков. Той пое ангажимент да бъде осигурена охрана на Пендиков, за да бъде гарантирана неговата сигурност.

Министър Демерджиев беше категоричен, че ще продължава да следи внимателно случая с нападението над младия мъж. При последните си визити в Скопие заместник министър-председателят поиска от вътрешния министър на Република Северна Македония Оливиер Спасовски всички подробности около хода на разследването.

"Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани заплахи, и ще настояваме да се вземат мерки", каза още вътрешният министър по време на срещата.

След пристигането на Пендиков в София той продължи да получава заплахи, които Демерджиев предаде на колегата си в Република Северна Македония при срещата им на 30 януари.

Днес стана ясно, че прокуратурата в Охрид е повдигнала обвинение на нападателя на Пендиков, като в обвинителния акт се казва, че нападението е извършено заради национална и етническа омраза.

Снимка: Пресцентър МВР