ГЕРБ иска още 32 млн. лв. за стадионите в Пловдив, агитките на "Ботев" и "Локомотив" готвят блокада

"Трудно е, но общината ще поеме този ангажимент", заяви кметът Здравко Димитров

08.02.2023 | 14:46 Редактор: Ирена Бакърджиева
ГЕРБ иска още 32 млн. лв. за стадионите в Пловдив, агитките на

Още 32 млн. лева да отпусне община Пловдив за довършването на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Такова предложение внася групата на ГЕРБ на заседанието на общинския съвет утре. Искането е да се отпуснат по 16 млн. лева за всеки от комплексите, а това ще стане под засилено присъствие на привържениците на двата отбора.

"Няма да коментирам никакви цифри. Внасяме предложение на стадионите, но ще го обсъдим тази вечер с групата", заяви шефът на съветниците на ГЕРБ Йордан Илиев.

Кметът Здравко Димитров вече знае за готвеното предложение. "Парите се разпределят в три поредни години. Трудно е, но общината ще поеме този ангажимент", заяви той. Според запознати това се прави, след като лидерът на партията Бойко Борисов разпореди да се намери решение за двата стадиона.

Зико приветства намерението да бъдат създадени две комисии. Първата ще прави одит на свършената работа досега и похарчените средства за Колежа. В нея ще има по един представител на групите в общинския съвет, на надзора, на професионалните гилдии и на феновете. Втората ще наблюдава как върви строителството и разплащането с изпълнителите. След което ще изготвят доклади до местния парламент.

"Нека има прозрачност", каза Димитров. Той обаче обясни, че осигуряването на новите средства не освобождава общинската администрация, градския съвет и феновете да търсят други варианти за финансиране на двата стадиона, пише "24 часа".

Сесията утре се очаква да бъде бурна, тъй като още в 7:30 часа привържениците на "Ботев" (Пд) се събират пред Военния клуб и се отправят организирано към общинския съвет. Там ще бъдат и привържениците на "Локомотив". И двете агитки ще настояват да бъдат отпуснати пари.

"Няма да ни спре нито студеното време, нито полицаите. Искаме си Колежа", отсече привърженикът на "канарчетата" Стоян Петков. Ултрасът от "Локомотив" Димитър Нинов каза, че е време най-после някой да се застъпи и за тях. "Ще стоим, докато не видим резултат", категоричен е той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

1
2 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 месец
Да извадят от скътаните Сигнализирай за неуместен коментар