Каква е тайната на дълголетието?: Мъж от Хасково отпразнува стотната си годишнина

Трифон Видаркински е ветеран от Втората световна война и строител на Димитровград

04.02.2023 | 14:55 Редактор: Ирена Бакърджиева

Мъж от Хасково навърши 100 години. Ветеранът от Втората световна война и строител на Димитровград посрещна гостите си в село Брястово, където живее със съпругата си.

Придружаван сина си и съпругата си, Трифон Видаркински пристигна в кметството на село Брястово. Сред присъстващите на празника беше и един от най-старите приятели на Трифон.  

"Рожденикът го познавам още от 1954 година. Той беше началник на цех. От 1956 година съм на работа. Той ми е учител в професията стругарство", разказа Вълчо Хубенов.

Трифон Видаркински като войник през Втората световна война е свидетел на бомбардировките над София. Бил е на фронта и в Унгария. През 1951 година свързва живота си с Димитровград, където работи в Химически завод. За активния си начин на живот казва, че няма тайни. Просто го живеел умерено.

"Пиенето умерено, много рядко, когато има гости - 20 грама, иначе го заравяме. Въобще не съм пушил", сподели Трифон Видаркински.

Съветът на рожденика към по-младите е да са умерени в действията си. Да не посягат към вредните неща. В живота си Трифон Видаркински е имал много отличия. Днес рожденикът получи поредните такива. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
3 rate up comment rate down comment 0
Яна
преди 1 година
Браво!Пожелавам на човека още дълъг живот. Сигнализирай за неуместен коментар