fallback

Зловещи находки: Деца откриха 8 отровени кучета и котки край площадки за игра

Животните са убити с бързо действаща отрова

03.02.2023 | 13:51 Автор: Вяра Димова

Отново отровени животни - този път в община Павел баня. В село Горно Сахране деца открили 8 отровени животни. Те били около детски площадки в центъра на селото.

Четири отровени кучета и две котки са открити мъртви в центъра на павелбанското село. Гледката стъписала и притеснила местните. 

"Много жалко. Имах си един любимец, който хранех всеки ден, но и то се оказа от отровените животни", разказа възмутен един от жителите.

Ветеринари се борят за живота на едно от кучетата. В момента състоянието на животното е критично, борим се всяка минута. Надяваме се на положителен резултат. Апелирам за съпричастност към тези животни", заяви Христо Янков.

Направен е предварителен анализ за веществото, което са поели животните. "От вчера имаме резултат - бързо действаща отрова, която не е известна", коментира Ивелина Недкова.

В региона тече и кампания за безплатна кастрация на животни. "Нашият призив е да се кастрират животните. Това им помага да живеят по-дълго и да нямаме толкова бездомни кучета", заяви кметът на Горно Сахране - Янко Янков.

Полицията е образувала досъдебно производство след поредния случай на отровени животни в Павелбанско. Прокуратурата също вече разследва. 

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback