Кане Корсо нахапа жена пред магазин във Велико Търново, оперирана е по спешност

Домашният любимец бил без намордник

02.02.2023 | 18:47 Редактор: Вяра Димова

39-годишна жена от Велико Търново е в болница, след като беше нахапана от домашно куче без намордник. Пострадалата е с рана на рамото и е била оперирана по спешност. 

В сряда вечерта стопанинът на кучето от порода Кане Корсо излиза на разходка с него във великотърновския квартал "Варуша". Внезапно то се изтръгва от каишката и напада жената, която излизала от близкия хранителен магазин.

"Доколкото разбрах, жената е излизала от магазина и кучето я е нападнало, било пред магазина. Знам, че е минала през операция, доста е сериозно - рамото ѝ е с травма, пожелавам ѝ скорошно оздравяване", каза Десислава Желева, живуща в района.

Лиляна Николова  е приета във великотърновската болница, където по спешност ѝ е извършена операция. Тя е била с дълбока рана в областта на рамото.  Кане Корсо най-често се използват като бойни кучета, за проследяване или като пазачи. Според съседи стопаните разхождат едрото куче без намордник, въпреки че проявява признаци на агресия.

"Не го разхождат с намордник. Кучето е на около година. Лае доста", коментира Десислава.

По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
4 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Възмутително! България е превърната в кучкарник, в който собствениците на кучета са нагли и безнаказани! Никъде по света кучетата не използват троторите и улиците за биологични нужди. В България - улици, тротоари и градинки са превърнати в тоалетни за кучета! Вонята е нетърпима, заразите - безброй, но собствениците остават ненаказани. За нахапвания на граждани, нямам думи. Докога ще търпим това безумие!? Сигнализирай за неуместен коментар