Внимание: Февруари ще премине с усилена геомагнитна активност

В петък ще продължи да превалява в централните райони, на запад снегът ще спира

02.02.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Сутринта ще бъде студено с показания на термометрите от минус 4 до плюс 3 градус, по Черноморието - до 1-2. Преди обед ще има разкъсана облачност. Следобед от запад ще се заоблачи и през нощта в западните части от страната ще превали слаб сняг. 

Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 35 км/ч. Максималните температури ще са от 7 до 12 градуса, по морето до 11-12, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините ще бъде облачно и със слаби снеговалежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен до засилен от северозапад, със скорост до 45 километра в час. 

В петък ще продължи да превалява в централните райони, докато на запад снегът ще спира. В населените места се очаква снежна покривка от 5 до 12 см. През уикенда ни очаква ново застудяване с валежи от сняг.

Този месец започна с усилена геомагнитна активност. Предстоят ни още магнитни бури до края на февруари - между 7-и и 10-и. В периода 14 - 17 февруари ще бъде третата. Следва от 22 до 23 февруари. А последната магнитна буря се очаква да бъде в последния ден от този месец. През тези периоди е по-добре зависимите от времето хора да ограничат всяка тежка и напрегната работа и да отделят повече време за почивка.

Гледайте цялата прогноза във видеото.