Асен Василев съди Делян Добрев за клевета

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно", призова депутатът от ГЕРБ във Facebook

01.02.2023 | 16:52 Редактор: Петя Кръстева
Асен Василев съди Делян Добрев за клевета

Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, потвърдиха от Софийския градски съд. Делото още не е насрочено, разменят се книжа. Искът на Василев към колегата му от парламента е за 250 хил. лв. 

Делото на съпредседателя на "Продължаваме промяната" срещу депутата от ГЕРБ е за серия от статуси във Facebook и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково нарича Василев и съпартийците му "измамници с бели якички", които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и "вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки", пише "24 часа".

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!", призовава Добрев във Facebook, защото Асен Василев се тръшкал за прогнозите на ЕК. 

"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисиони от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото отново е в Софийския градски съд. Така серията от граждански искове между политици продължава. Освен тези дела, Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа