Февруари започва със студено време, на места ще вали слаб сняг

Максималните температури днес ще са от 6 до 10 градуса

01.02.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

На първи февруари сутрешните температури ще започват от минус 2 до плюс 3 градуса, по Черноморието - между минус 1 и плюс 1 градус. Преди обед ще има разкъсана облачност. Следобед от запад ще се заоблачи и през нощта срещу четвъртък в западните части от страната ще превали слаб сняг. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 35 км/ч. 

Максималните температури ще са от 6 до 10 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

От северозапад на последователни порции по-студен и влажен въздух продължава да обхваща Балканите, като макар и слаби, валежите от дъжд и сняг в Балканските страни ще продължават. В населените места от Западна и Северна България ще вали сняг и ще създава снежна покривка от 5 до 10 см. 

У нас в четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в планините от западната половина на страната. В петък ще продължи да превалява в централните райони, докато на запад снегът ще спира. В населените места се очаква снежна покривка от 5 до 12 см. 

През уикенда ни очаква предимно облачно време със снеговалежи, като по-интензивни ще бъдат в съботния ден. Средните минимални стойности за месеца са от минус 5 до 0 градуса. Средните максимални температури от 4 до 9 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.