Министерството на туризма проверява случая с дюните на южния плаж в Несебър

Те са били разорани с тежка техника, вероятно багер

29.01.2023 | 09:37 Редактор: Искра Ангелова
Министерството на туризма проверява случая с дюните на южния плаж в Несебър

Министерството на туризма ще извърши проверка във връзка със съобщенията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър и ще работи в сътрудничество с МВР и останалите компетентни органи и институции до изясняване на обстоятелствата. Това се посочва в позиция на Министерството, изпратена до медиите. При установяването на нарушител ще бъде съставен акт за административно нарушение.

В прессъобщението се припомня, че концесионер на морския плаж "Несебър - Юг" е  "Ауто фактор" ЕООД. За изминалата 2022 г. Министерството на туризма е извършило 4 планови и извънредни проверки на морски плаж "Несебър - Юг", като по време на тях не са констатирани нарушения.

По-рано концесионерът Кирил Спасов съобщи, че неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите  - Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас.

Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов. Той обясни, че пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер.

Снимка: БГНЕС