Донев: Ще одобрим децата до 10 години да се возят безплатно в градския транспорт

"Хората очакват спешни решения и действия", категоричен бе премиерът

25.01.2023 | 10:30 Редактор: Петя Кръстева
Донев: Ще одобрим децата до 10 години да се возят безплатно в градския транспорт

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е известна - 2 април. Мандатът на това правителство изтича другата седмица. В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват спешни решения и действия. Това каза преди предпоследното заседание на Министерския съвет служебният министър Гълъб Донев.

По думите му именно проявите на небрежност са тези,, които причиняват щети, понякога водещи до фатален край, пише БГНЕС.

"Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен, ще живеем в държава, в която факторът "небрежност" ще е изолиран случай", категоричен бе служебният премиер.

"Ще разгледаме промени в Наредбата за медицинска експертиза на работоспособността. Ще въведем повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания", отбеляза Донев.

Той съобщи, че предстои да бъдат одобрени и допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата обществен транспорт в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт. "А за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%", обяви служебният премиер.

По думите му намалението на цената на картите на възрастните хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR