6-годишно момиче се нуждае от помощ, живее с баба си, която трудно осигурява средства

Семейството получава подкрепа от неправителствената организация "Подай ръка"

24.01.2023 | 19:25 Редактор: Вяра Димова

6-годишно момиченце от София се нуждае от помощ, след като остава без баща заради злополука в асансьор. За трагедията разказаха от организацията "Подай ръка", които събират дарения за детето и неговата баба. Само за няколко часа десетки хора подкрепиха семейството. 

Малката Гери остава да живее с баба си, след като губи своя баща. "Просто ми е мъчно за тате", сподели 6-годишната Гери.

В началото на декември миналата година Гери и баща ѝ се качват в асансьор в блока, в който живеят, но засядат, след като токът спира. Детето започва да плаче, бащата се опитва да отвори вратите, но пада от четвъртия етаж в асансьорната шахта. Един ден преди Нова година Георги умира от раните си в болница.

"Всичко правя за мъничката, не искам да страда. Татко почина на същата възраст. Майка им въобще не се интересува. Бяхме в болница, сега пак влизаме в болница", каза баба Ани.

Тя се грижи и за още едно дете - 8-годишната Рали, която е полусестра на Гери. Ани се опитва да осигури необходимото за двете деца, но това не е по силите ѝ. Има и наследен кредит, заради който сметките ѝ са запорирани. 

"Тя никога не се оплаква. Споделила е с друга жена, че няма пералня и печка", сподели Ирина - приятел на семейството.

На помощ идват хората от неправителствената организация "Подай ръка". За по-малко от 3 часа след качването на поста в социалните мрежи, добри хора осигуряват за семейството пералня, готварска печка, ученически материали, спални комплекти и завивки. В дома ще има телевизия и интернет. Има и поет ангажимент и за плащане на наема на жилището.

"Грижата, която им показаха, бяха най-голямото нещо, от което се нуждаеха и ще се нуждаят занапред", коментира Радостин от "Подай ръка".

Гери поиска да каже нещо на всички, хора които им помагат. "Искам да им кажа благодаря за всичко това", каза Гери.

Все още за семейството се събират хранителни продукти, хигиенни материали, дрешки и обувки. 

Всеки, който желае, може да помогне на детето и неговата баба на следната сметка: 

BG60STSA93000027878362 
Банка ДСК/STSABGSF 
За "Подай ръка" ЗПДБ Основание: Дарение за идея 2 
PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com 
Може да се свържете с екипа на организацията "Подай ръка" на 0893/025-067 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
В.С.
преди 1 година