Христо Иванов: Отиваме на избори, имаме твърде много различия с БСП

"Идеята на Нинова за лидерска среща изглежда по-скоро като пиарска комуникационна опаковка", заяви депутатът

18.01.2023 | 11:44 Редактор: Петя Кръстева
Христо Иванов: Отиваме на избори, имаме твърде много различия с БСП

"България тепърва трябва да доказва дали може да бъде отговорен съюзник в рамките на НАТО по отношение на руската агресия в Украйна", смята председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. Според него не става дума просто за продаване на оръжия или еднократна военна помощ, а за дългосрочен партньорски ангажимент, който би позволил модернизация на българската армия с ресурси на НАТО.

"От тази гледна точка с БСП имаме не просто различия, а разширяващи се различия. Техният представител Иван Ченчев дори не посмя да произнесе, че Русия е агресор", припомни Иванов.

Председателят на "Да, България" се разграничи от позицията на Корнелия Нинова, според която няма нито шанс, нито смисъл страната ни да се присъедини към еврозоната на 1 януари 2024 година. Иванов подчерта, че това е изключително важен приоритет за всички в "Демократична България" и сподели, че политическата му сила най-вероятно няма да подкрепи правителство с третия мандат на БСП. Към момента нито Иванов, нито останалите представители на обединението са получили покана за среща със социалистите.

"Няма да крия, че идеята на Нинова за лидерска среща изглежда по-скоро като пиарска комуникационна опаковка, за да се прикрие, че мандатът е изначално обречен. Ако някой наистина искаше да има правителство, трябваше да се случи друго", разясни Иванов. Депутатът уточни още, че формацията остава отворена за конструктивни разговори и добави, че 20-те депутати на обединението няма как да се окажат решаващи за формирането на правителство. Според него поведението на останалите политически сили подсказва, че най-вероятно България ще отиде на пети поредни избори за изминалите две години.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 1 година
Защо ДБ не докаже колко лоялна е към НАТО в действителност и не заплати за модернизацията на българската армия? Може и НЕКСО да помогне. Де такава лоялност и към българския народ да демонстрираха..... Само съюзниците обслужват, но не искат да платят сметката. Сигнализирай за неуместен коментар