Опасно време: Оранжев код за бурен вятър е обявен за 7 области

Максималните температури ще са от 8 до 21 градуса

18.01.2023 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Опасно силни пориви на вятъра. В седем области на страната е обявен оранжев код за бурен вятър. В останалата част кодът е жълт. Очаква се поривите на вятъра да достигнат от 70 до 100 километра в час. Усилването на топлия вятър обаче ще доведе до повишаване на температурите. 

Денят ще започне с температури в страната от 0 до 12 градуса, на север от планините до плюс 10-11. Следобед и през нощта срещу четвъртък в крайните северозападни и крайните южни райони ще превали дъжд. 

Максималните температури ще са от 8 до 21 градуса, по морето - до 15-18, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

В четвъртък ще превалява главно преди обед в Източните Родопи. През следващите дни до края на седмицата ще се затопли с южни ветрове. В събота следобед и през нощта срещу неделя в западните части от страната ще завали дъжд, с условия за поледици. 

В неделя ще бъде дъждовно, в планините от западните райони ще вали мокър сняг. Времето ще бъде динамично и ветровито. Следобед валежите ще спират и облаците от запад на изток ще се разкъсват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.