Над 700 души се включват в партия "Спаси София": Обявяваме ясен път към победата

Борис Бонев влиза в надпреварата за кмет на столицата

15.01.2023 | 18:48 Редактор: Ирена Бакърджиева

Нов играч на политическата сцена. Гражданската платформа "Спаси София" вече е партия, а лидерът ѝ Борис Бонев влиза в надпреварата за кмет на столицата. В ход са и преговори с други политически формации за местния вот, на който "Спаси София" ще участва.

"Днес обявяваме ясен път към победа на местите избори в София още на първи тур", заяви Борис Бонев.

С ясна цел и без намерения да участва в евентуални предсрочни парламентарни избори новата партия очерта пътя пред себе си. Над 700 души се включват в политическия проект, а голяма част от тях са участвали в гражданската платформа през годините. 

"Това, което със сигурност няма да видите при нас, са мутри, посолства, всякакви интереси чужди, или нездравословни интереси", посочи Александър Иванчев.

Вече са провеждани срещи между лидерите на "Продължаваме промяната", ДБ и "Спаси София". Все още обаче няма категорично решение, че Бонев ще бъде общият им кандидат. Ако няма консенсус около него, а около друга фигура, нямало да бъде проблем. Въпреки това Борис Бонев вече знае какво ще направи, ако стане кмет. 

"Първото нещо, в такава хипотетична ситуация - паркингът на "Св. Неделя" да бъде премахнат, директорът на Столичния инспекторат да бъде уволнен", подчерта Бонев.

По време на учредяването на партията не бяха спестени пропуските в управлението на София през годините, както и каузите, които от "Спаси София" отчитат като личен успех.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС