Никола Минчев: Тепърва ще разговаряме с БСП, реализацията на третия мандат е трудна

"Първо ще трябва да се обединим около политики, чак тогава ще можем да говорим конкретно за подкрепа", каза депутатът

15.01.2023 | 17:20 Редактор: Ирена Бакърджиева
Никола Минчев: Тепърва ще разговаряме с БСП, реализацията на третия мандат е трудна

"С "БСП за България" тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Трябва да се обединим около политики и чак след това ще можем да говорим за подкрепа". Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на парламента Никола Минчев по повод решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за правителство на "БСП за България".

"Тепърва ще седнем на разговори с БСП, предполагам, разбира се, че ще ни поканят на такива", посочи Минчев, като според него реализацията на третия мандат ще бъде доста трудна. 

"Вече първо ще трябва да се обединим около политики, чак тогава ще можем да говорим конкретно за подкрепата за мандата. При всички положения Изборният кодекс беше една от темите, по които не постигнахме съгласие в рамките на декларацията, която предложихме ние като мандатоносители при втория мандат. Така че предполагам, че това ще бъде една от по-трудните теми за разговор, както и отношението към войната в Украйна", коментира Никола Минчев.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на "БСП за България" мандат за посочване на кандидат за министър-председател, съобщи БНР.

А във връзка с въпроса за възможностите за сътрудничество с новоучредената днес партия "Спаси София" Никола Минчев потвърди, че се водят разговори за обединение на всички демократични сили във възможно най-много градове в страната. В "Продължаваме промяната" не са коментирали все още дали ще подкрепят председателя на новата формация Борис Бонев като кандидат за кмет на София.

Снимка: БГНЕС