Лекари се борят за детето с изгаряния, близки: Пламна докато си играеше на двора

Децата си играели с кибрит, найлони, туби

12.01.2023 | 21:40 Редактор: Елеонора Танева

Има опасност за 4-годишното дете, прието в "Пирогов" със сериозни изгаряния. То беше транспортирано спешно от Благоевград. Предполага се, че става въпрос за битов инцидент.

Малко след 17 часа детето е докарано в "Пирогов", където лекарите се  борят за живота му. 

"Става въпрос за дете, което е на 4,8 г. Докарано е от Благоевград с много тежки изгаряния. В 17:15 ч постъпва при нас. Докарано е веднага в шокова зала. Детето е в критично състояние, с опасност за живота", съобщи изпълнителният директор на "Пирогов" Валентин Димитров.

Първоначално беше съобщено, че детето е залято и запалено от баща му след спор с майката. Според близки на семейството обаче става въпрос за битов инцидент.
 
"Майката беше тук и децата са били тук на двора. Какво е станало и аз не знам, аз съм бил на работа. Нещо запалили, найлони, не знам защо са ги запалили - найлони, жици, някакви туби. Майката си беше горе. Има малко бебе. Майката е с детето в София, бащата сега го взеха в полицията", каза чичото на пострадалото дете - Слави.

Пристигнали на място съседи разказват, че децата са играели с кибрит.

"Видяхме детето, че гори както си играят и дойдохме да помагаме. Видяхме го детето, не можеше да се спаси. Отидохме, свалихме дрехите от него и да го спасим. Както си играят децата и стана", каза Салвадор.
 
Утре се очакват подробности за състоянието на детето. Причините за инцидента се изясняват. 

Вижте повече в репортажа.