18-годишен помете жена на пешеходна пътека в Пловдив, лекари се борят за живота ѝ

Шофьорът има няколко месеца стаж зад волана

12.01.2023 | 15:34 Редактор: Елеонора Танева
18-годишен помете жена на пешеходна пътека в Пловдив, лекари се борят за живота ѝ

Жена е с опасност за живота, след като беше блъсната на пешеходна пътека в Пловдив. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Свети Георги” в Пловдив с опасност за живота, съобщиха от болницата.

По предварителни данни на полицията, инцидентът е станал около 7:30 часа тази сутрин на пешеходна пътека на булевард "Марица-юг" под моста на "Герджика". 52-годишната жена е приета с множество счупвания и политравми. В момента специалистите правят всичко необходимо за подобряване на състоянието ѝ, коментираха от лечебното заведение. 

Колата е управлявана от 18-годишен младеж с няколкомесечен стаж зад волана. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по изясняване на причините, довели до инцидента, продължава. Момчето е задържано за 24 часа във Второ районно управление на полицията, информира БТА.

Друга жена е под лекарско наблюдение, след като вчера била ударена на пешеходна пътека на кръстовище в ж.к. "Тракия". Тя е на 58 години и малко след 18:00 часа предимството ѝ е било отнето от извършващ ляв завой лек автомобил с 53-годишен шофьор. Резултатите от тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.