Денят започва с дъжд и мокър сняг, следобед валежите ще спират

Слънцето се завръща в неделя

12.01.2023 | 07:11 Редактор: Петя Кръстева

Денят ще започне с минимални температури в страната от 0 до 6 градуса, в западните райони и в Добруджа ще бъде до минус 1. Преди обед ще се задържи дъждовно - в северните райони ще превалява мокър сняг, а в Добруджа и по Черноморието - дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират. Ще се задържи облачно. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 2 до 10 градуса, а в югозападните райони и по Черноморието - между 9 и 10.

Над планините ще бъде ветровито със значителна облачност. Ще вали в Централна Стара планина, а следобед снеговалежите ще спират. Снежната покривка, която е натрупана по високите части до този момент, ще достигне 15-25 см, а на над 2000м - до 35-40 см. 

У нас в петък ще има повече облаци по морето с превалявания от дъжд и сняг. Следобед над южните части от страната облаците ще се разкъсват и намаляват. В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България, ще вали мокър сняг, по-интензивно в западните и в централните райони. В неделя ще има мъгли и ниски облаци, следобед ще бъде слънчево. В понеделник ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд и сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.