Мотористи ще раздават по 200 топли обяда на възрастни и хора в нужда до Лазаровден

Освен храна и напитки, ще се раздават и витамини за 30 дни

07.01.2023 | 18:53 Редактор: Петя Кръстева

В София за трета поредна година мотористи се включиха в инициативата "Помощ на две колела" в подкрепа на възрастни и нуждаещи се хора. От днес до Лазаровден всяка събота те ще раздадат по 200 топли обяда на ден. 

Още преди обяд дълга опашка от възрастни хора се изви пред спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец". Причината е, че мотористи от клуба "Синовете на вдовицата" за поредна година раздават топъл обяд на нуждаещи се. На именния си ден за храна и напитки чакаше и Иван.

"Големи благодарности, аз съм самичък. Това ми помага да намеря време и да не давам пари за храна", коментира той.

Не за първи път от помощта на мотористите се възползва и 74-годишната Николина.

"Доволни сме си, тука си има ред, номера - всичко. Всеки си чака. 

Освен храна и напитки, на хората се раздават и витамини за 30 дни. На място се извършва и медицински преглед от мобилен лекарски екип. 

"Хората днес ще получат по един портокал, боза, вода, супа, основно, хлебче, сладко руло, витамини", отбеляза Силвия Панчева, която е един от организаторите на благотворителната инициатива. 

По думите на моториста Даниел Капсъзов инициативата цели да "върне надеждата и самочувствието на възрастните хора. , а не да обикалят кофите за боклук".

"На хората им мерим температурата, даваме им дезинфектанти, даваме им витамините. Ако имат температура ги насочваме и им казваме какво да правят", отбеляза той. 

Храна ще се раздава и на площада в Разград.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.