Песента за Лена възмути, но ГЕРБ пита: Нашите жени не са ли съпруги? 10 години мълчахте

"Продължаваме промяната": Към списъка в съда се присъедини група неосъществени сценаристи

06.01.2023 | 18:10 Редактор: Вяра Димова

Музикална сатира, посветена на бившия началник на кабинета "Петков" - Лена Бориславова, предизвика вълна от възмущение. Автори на песента са сценаристите на Слави Трифонов, а музиката е от добре под от ретро песен "Хищна хиена". От "Продължаваме промяната" вече заявиха, че ще съдят сценаристите на Трифонов.

"Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно".

С този текст шоуменът и бивш коалиционен партньор на "Продължаваме промяната" -  Слави Трифонов, представя във Facebook песента за Лена Бориславова. Лирическият герой в осмиващата песен е наречен "кака Лена", която е гладна хиена, уморена с амбиции заредена.

Първата реакция след пускането на видеото дойде от официалната страница на "Продължаваме промяната", откъдето, очаквано, подкрепят Бориславова. 

"Към списъка от ответници в съда току-що се присъедини и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение", посочват от "Продължаваме промяната".

В парламента част от депутати също се възмутиха. 

"Не може в политиката да се ползват такъв тип аргументи, още повече, когато 1 година обяснявахме на ИТН, че когато са избрани за първа политическа сила, трябва да подходят много сериозно към доверието, което хората са им дали. Вместо това - виждахме подобни изцепки, бих ги нарекъл, а тази песен обида към нейните автори", категоричен е Ивайло Мирчев от ДБ.

От ГЕРБ пък попитаха защо досега не е имало обществена реакция след подобни случаи, но адресирани към ГЕРБ.

"Защо повече от 10 години мълчахте, скрити зад двойни стандарти, и се забавлявахте със "сценки" и "песнички" за жените от ГЕРБ? Те не са ли съпруги? Да ви имам двойните стандарт", написа Никола Николов.

Лидерът на "Възраждане" - Костадин Костадинов, нито разкритикува, нито хареса подхода на Трифонов. 

"Не съм я гледал тази песен, но сега събудихте интереса ми", каза Костадинов.

Слави Трифонов е осъждан няколко пъти. Кристина Патрашкова спечели делото си за 50 000 лв., заради подигравки. Деси Тенекеджиева също.  

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС