Демерджиев: Изпратихме тежка година, работата на полицаите ни заслужава уважение

МВР намира сили да изобличава онези, които нарушават закона, подчерта министърът на вътрешните работи

05.01.2023 | 16:21 Редактор: Вяра Димова

"Изпратихме една тежка година, в която бяхме подложени на изпитания и дадохме сериозни загуби, но мога да кажа, че съм удовлетворен от работата на българската полиция и професионализма на нашите служители. Те обезпечават спокойствието и сигурността за всички – денонощно, без да се оплакват и да изтъкват проблемите си". Това заяви по време на церемонията "Полицай на годината" министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според него единици си позволяват недостойни прояви.

"Мнозинството български полицаи денонощно показват с работата си как се служи на Родината. Ние не може и не трябва да пренебрегваме тези хора", каза той и подчерта, че МВР намира сили да изобличава онези свои служители, които нарушават закона.

Призът "Полицай на годината" има 29-годишна история. Той се организира в партньорство с фондация "Доверие и закрила" и по традиция се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

В тазгодишното издание са наградени 4 колектива и са връчени 4 индивидуални награди, като за първи път голямата награда се връчва на двама полицаи. Връчени бяха и 2 награди за граждански принос.

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, тримата му заместници Моника Димитрова - Бийчър, Венцислав Катинов и Емил Ганчев, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на главни и административни дирекции в МВР, ген. Васил Василев и инж. Емил Панчев от ръководството на фондация "Доверие и закрила" и други гости.

Какво очаквате да се случи с качеството на живот в България през 2023 г.?

Животът ще става все по-скъп и все по-труден. Инфлацията ще продължи да изпреварва ръста на заплатите.
70%
Ситуацията у нас ще се подобри. Инфлацията ще бъде овладяна, доходите ще нараснат значително.
8%
Очаквам 2023 година да бъде същата като изминалата - няма да има никаква промяна в страната.
16%
Не ме интересува особено, намирам начини да се спасявам сам.
5%
Общо 2659 гласа

Снимка: Пресцентър на МВР