Сигнал: Медицинска лаборатория в София прави изследвания при занижена хигиена

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook

04.01.2023 | 20:12 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Медицинска лаборатория в София прави изследвания при занижена хигиена

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал, касаещ посещението на наш потребител в медицинска лаборатория в София. Ето какви са оплакванията на пациента:

"Лаборантката ме набоде първо на лявата ръка с изключителна злоба като ми каза: "Ето, виждате ли, че тук не пуска кръв", после не дезинфекцира мястото с памук със спирт и в момента ръката ми е подута вече седем дни. После ми набоде дясната ръка с друг модел игла и видях, че беше оставила въпросната втора игла вече оголена, тоест с махнат предпазител директно върху плота и след това ми я вкара във вената. Имам общо 2 инцидента в рамките на това посещение", пише в сигнала. 

По думите на подателя "това не е първият път, в който има проблем със същата лаборантка".

"При предходно мое посещение в същата приемна бях забелязала, че същата лаборантка не сменя ръкавиците си при различните пациенти, вследствие на което въпросната лаборатория беше посетена от РЗИ. Държа да подчертая, че всичките изброени проблемни казуси се случват при една и съща лаборантка. В допълнение на всичко това искам да добавя, че въпросната лаборантка има навика да се държи сопнато с пациентите", завършва сигнала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев


2
1 rate up comment rate down comment 0
Соня Ангелова
преди 1 година
Подобен инцидент се случи и с мен в лаборатория Цибалаб в Люлин Сигнализирай за неуместен коментар
1
19 rate up comment rate down comment 0
М68
преди 1 година
Сподели къде се намира,за да не ходят хората там. Сигнализирай за неуместен коментар