Как разчистването на гардероба ще ни донесе пари?

21.12.2022 | 16:25 Редактор: Искра Ангелова
Как разчистването на гардероба ще ни донесе пари?

Модните тенденции са тема за разговор сред мъжете и жените, а покупката на нови дрехи е повод за положително настроение и повишено самочувствие. Преди да похарчим пари за облекла, трябва да направим “ревизия” на дрешника си и да се отървем от ненужните одежди. Едно такова подреждане не само ще ни осигури повече свободно място, а и ще ни даде възможност да се сдобием с финансови средства.

На колко време е добре да разчистваме гардероба си?

Все повече хора се решават да се обличат с дрехи втора ръка. Макар и носени, те са отличен вариант за хората със скромен бюджет и практично мислене. Употребяваните дамски и мъжки облекла се превърнаха дори в тренд с времето, което обяснява и тяхното търсене. Точно такава може да бъде "съдбата" на старите ни дрехи – да ги обявим за продан в интернет сайт и така да обновим колекцията си от модни придобивки за следващия сезон.

Препоръчително е да правим подобно освежаване на асортимента си от тоалети поне веднъж годишно, за да не се затрупваме с излишни вещи, а и за да попълним. Ако по някаква причина променим модния си вкус или теглото ни драстично се покачи/понижи, то това също би могло да бъде основателен повод за разчистване на старите дрехи. По този начин ще освободим място за нови попълнения и няма да се затрупваме с излишни вещи.

Можем ли да спечелим пари от старите си дрехи?

Днес съществуват най-различни онлайн платформи, където може да обявите за продажба или дарение вашите стари или непотребни употребявани облекла. За целта трябва просто да качите снимки и да наблегнете на подробното описване на всеки един артикул. В него се споменават налични дефекти, състоянието на тоалетите. Колкото са по-здрави и красиви, толкова по-висока цена ще може да обявите за тях, ако сте решили да ги продавате.

Разчистването на гардероба може бързо да ни донесе пари, ако заложим на онлайн продажбата на дрехи. Ако за нас дадено облекло не ни е вече необходимо, то за някого другиго, може да е истинска находка. В случая е важно да обявим адекватна на състоянието и вида на тоалета цена, която да привлече повече купувачи. Така шансът да се сбогуваме завинаги с него е значителен, а наред с това се увеличават и покупателните ни възможности.

Търсят ли се употребяваните облекла?

Употребяваните дрехи са бюджетно и практично решение, на което все повече потребители спират вниманието си. Те са евтини, а в повечето случаи и в идеално състояние, макар и да имат статута "втора ръка". Подобен вид продукти се търсят и от мъже, и жени от всякакви възрастови групи, както и се купуват за деца. Много от наличните артикули са маркови, но със значително по-ниска цена в сравнение с тази, с която ще ги открием в други магазини.

Как да позиционираме своята обява?

При продажба на употребявани облекла трябва да оформим и публикуваме своята обява по възможно най-добрия начин. Това включва следното:

подробен снимков материал – колкото повече снимки на дрехата публикуваме, толкова по-ясна представа ще успее да добие купувачът за нея. Тук е от значение и качеството на фотографиите – размазани и тъмни изображения не се допускат, тъй като това говори за небрежност от страна на продавача. При заснемането на употребяваните облекла, изберете хубава светлина, по възможност дневна. Така дори и най-малките детайли ще бъдат уловени от обектива, в това число и вида на материите;

изчерпателно описание – в тази графа попада информация като състояние на артикула (ново или употребявано), размер, вид на дрехата, цвят, материи, цена, начин на доставка и други данни, които сметнете за полезни за потенциалните купувачи;

правилно формиране на цената – това навярно е най-важната подробност при оформянето на обявата за употребявани дрехи. При нейното съставяне се взема предвид първоначалната стойност на облеклото, степента на износване (ако е използван) и цените, които останалите продавачи публикуват. Ако продуктът е нов и с етикет, то в този случай намалението би следвало да бъде минимално, но да е налице, за да се ползва с приоритет;

заложете на готови сетове – подобна препоръка е приложима най-вече за употребявани детски облекла. Тъй като те умаляват на мъниците изключително бързо, тяхната продажба с цел покупка на нови е най-рентабилното възможно решение. Комбинации от различни по вид дрешки за бебета или малки деца са чудесен начин да попълним дефицитите в гардероба, но в същото време да се освободим и от ненужните вещи.

Тенденцията е употребяваните дрехи да присъстват все по-често в списъка с желания на купувачите. Те са изгодна инвестиция и то в много отношения. Страхотни находки дебнат отвсякъде, които за едни са ненужна вещ, но за други – идеалната придобивка и то евтина!

Кои са най-често търсените артикули?

Ако сте сред хората, желаещи да продадат своите употребявани облекла или да се сдобият с такива, ето какво е полезно да знаете за продуктите от тази категория:

връхни облекла – дънкови якета, кожени палта и други видове връхни дрехи, са сред най-честите избори, когато става дума за употребявани облекла в онлайн платформите. Тъй като редовната им цена е висока в повечето случаи, покупката им от сайт за втора ръка дрехи е в пъти по-изгодна;

детски облекла – те умаляват само за няколко месеца, което прави инвестицията в скъпи дрешки ненужна. Днес можем да ги открием със значително по-ниска стойност в платформа за употребявани облекла – под формата на единични бройки и в готови сетове;

рокли за бременни – бъдещите майки се нуждаят от нови тоалети по време на бременността, които в повечето случаи не обличат отново. Носенето на свободни рокли и специални панталони с разтеглив плат в зоната около корема, са двете най-често използвани видове облекла по време на 9-те месеца очакване. Модните предложения със статут “употребявани” са топ продукт не само заради изгодната си цена, но и заради качеството си, което в 90% от случаите е високо.

Има едно неписано правило, което всеки е добре да се опита да спазва, а то е “Редовно изхвърляйте ненужните мисли и вещи от живота си”. Така се дава приоритет на положителната енергия, затова не пазете неизползваните дрехи, а се отървете от тях и спечелете пари от това!