Зам.-министър, консул и воден салют посрещнаха първите ски туристи у нас

250 000 души посещават България целогодишно

16.12.2022 | 21:25 Редактор: Петя Кръстева
Зам.-министър, консул и воден салют посрещнаха първите ски туристи у нас

Първите ски туристи пристигнаха у нас. Самолет със 159 пътници е кацнал на летището в София. Сред тях са израелски медии и блогъри, нетърпеливи да станат част от новия зимен сезон. 

При пристигането си на летището полетът беше посрещнат с традиционния воден салют, а пътниците поздравени лично от Орли Дафна Сона – консул на Израел в България. Нейните думи за красотата на страната ни и възможностите, които предлага, са показателни за популярността на България като чуждестранна туристическа дестинация – 250 000 души посещават България целогодишно.

Заместник-министърът на туризма Мариела Модева определи Израел като перспективен за страната ни пазар и сподели оптимистични цифри за настоящия сезон. Очакванията са за повече от 30 000 туристи от Израел. Чуждестранните посетители в България проявяват интерес към летния, зимния, СПА-туризма, както и към културния.

"1.5 млн. пътници пристигнали с над 10 000 полета на EL AL за последните години са посетили София и страната", отчете Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София.

"Имаме оптимистични очаквания за предстоящия зимен сезон - новият 271-местен Dremaliner, който от началото на годината започва да оперира по маршрута София – Тел Авив ще осигури повече възможности за пътуване до столицата и страната, както и допълнителни приходи за местната икономика и туристическа индустрия", смята той. 

Снимка: Летище - София