"Продължаваме промяната" и ДБ са готови да сформират кабинет на малцинството

"България има нужда от редовно правителство, което да преведе страната през предизвикателствата", смятат партиите

14.12.2022 | 17:32 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната" изпрати писмо да всички парламентарно представени партии, с което изразява готовност заедно с "Демократична България" да състави правителство с втория мандат с ясни приоритети и гаранции. 

"България има нужда от отговорно и редовно правителство, което да преведе страната през предизвикателствата и да продължи да гради – за хората. Страната има нужда от правителство, което е готово да поеме политическата отговорност за своите действия, да застане с истинското си лице пред българските граждани и да работи решително за техните интереси и нужди. С втория мандат “Продължаваме промяната”, с подкрепата на “Демократична България”, сме готови да предложим правителство на малцинството с ясни приоритети и гаранции, които да покажат дали парламентарно представените партии са готови да работят и да решават проблемите на хората или преследват други цели", пишат те в позиция до медиите.

Те обособиха няколко приоритети: 

  • Да намалим неравенството в България, като продължим социалната политика към най-нуждаещите се. Достойният начин на живот не следва да е запазен само за малцината избрани и близки до властта, а се полага на всички български граждани като основно тяхно право.
  • Да подпомогнем бизнеса не само чрез запазване на ниските данъци, но и чрез дълго чаканото намаляване на административната тежест и корупционния риск.
  • Да повишим доверието в демокрацията, в правовия ред и изборния процес в България. Понятията "законност" и "справедливост" трябва да важат за всички, никой не е над закона.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR