Търсят нов директор на най-голямата спешна болница в България - "Пирогов"

Начело в момента е временно изпълняващ длъжността - д-р Валентин Димитров

12.12.2022 | 09:25 Редактор: Вяра Димова
Търсят нов директор на най-голямата спешна болница в България -

Конкурс за нов директор на най-голямата спешна болница в България "Пирогов" е обявило здравното министерство. 

Той се налага, тъй като начело на спешната болница има временно изпълняващ длъжността - д-р Валентин Димитров. Той бе назначен след уволнението на проф. Иван Поромански от предходния здравен министър проф. Асена Сербезова. Това стана след проверка на МЗ в спешната болница. Резултатите от нея показаха, че липсват правила за погасяване на задълженията, не се вписва и Съветът на директорите.

Това е шестият конкурс за нов директор на болница, който здравният министър Асен Меджидиев обявява в рамките на две седмици. Останалите пет бяха за "Александровска", областните болници в Ловеч и Враца, както и тези за долекуване в Перник и Мездра, пише "24 часа".

Новата серия от смени на директори идва след кратко затишие, в което бяха назначени конкурси и за още структуроопределящи болници в страната, като УСБАЛО, "Лозенец", "Проф. Ал. Чирков" и др. На повечето от тези лечебни заведения директорите бяха махнати по време на правителството на "Продължаваме промяната" и те се ръководеха от временно изпълняващи длъжността.

Снимка: БГНЕС