fallback

Според БСП от ГЕРБ искат да дестабилизират държавата

Българската позиция към Русия, която ще бъде представена на срещата на върха да защитава националния интерес

27.08.2014 | 15:17 Автор: Ирина Георгиева

Българската позиция към Русия, която ще бъде представена на срещата на върха на страните-членки на НАТО, да защитава националния интерес. За това призоваха от Позитано 20. Социалистите задочно изразиха несъгласие с готвеният от служебния кабинет документ, според който България има нужда от нови ракети заради заплаха от Русия. Като върховен главнокомандаващ българската армия президентът Плевнелиев да вземе най-удачното решение, заявиха от БСП. 

Българската позиция към Русия не трябва да е за сметка на националните интереси, само и само защото сме в НАТО, коментира социалистът Румен Гечев. 

„Така трябва да каже българският държавен глава като отиде при НАТО – Да, ние сме страна-членка на ЕС и НАТО и трябва да си изпълняваме задълженията, но не трябва всички решения на НАТО да са за сметка на българския данъкоплатец и производител.“ - подчерта Гечев.

Социалистите са твърдо против идеята на Бойко Борисов и финансистите на ГЕРБ за нов дълг. Идеята била с цел тези пари да се възстановят депозитите в КТБ, което не било редно.

„Дългът ни  в момента, цитирам Емил Хърсев, е здравословен – нашият дълг, който имаме. Той е втори или трети в рейтинга на Европа.“ - заяви водачът на БСП в Бургас Петър Кънев.

„Позицията на партия ГЕРБ беше категорична – Подготвена заедно с Президентството и БНБ, те искаха българският народ да извади тая сума от 5 милиарда лева и така да се разплатят сметките на всички вложители, фирми и граждани в КТБ. И ние казахме – Откъде накъде българският данъкоплатец ще го ангажирате с вашите политически и финансови игри." - заяви Гечев.

Според БСП българският бюджет може да достигне параметрите си до края на годината при реализацията на „Южен поток”, защото проектът ще донесе на страната ни 400 милиона лева. 

 

fallback
Още от България
fallback