Студенти от Тракийския университет и УНСС трупат безценен опит в Земеделския институт в Стара Загора

До момента са проведени над 150 практики в областта на животновъдството

21.11.2022 | 14:36 Редактор: Тодор Петров

Земеделският институт в Стара Загора е партньор на Тракийския университет и УНСС по проект "Студентски практики", който е финансиран по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж".

Проектът цели осигуряване на подкрепа за допълнителна практическа подготовка на студенти в реална работна среда, която да подобри възможностите на завършващите висше образование за по-успешна реализация на пазара на труда, както и създаване на условия за развитие на практически умения в областта, в която се обучават студентите. 

Проведени са над 150 практики в областта на животновъдството. 

"От стартирането Фаза 2 над 150 студенти са минали студентски практики в Земеделският институт. Целта на проекта е осъществяване на тясна връзка между образователните институции и бизнеса. Имат още една възможност за разширяване на знанията. Запознават се с породи животни, участват в производствения процес", каза проф. Йовка Попова от Земеделският институт в Стара Загора.

В България част от анализите в лабораторни условия се извършват единствено в Земеделския институт, което е изключителен опит за студентите. Много от студентите имат семеен бизнес в областта на животновъдството. Споделят, че участието им в проекта е безценен опит, който ще предадат в собствените си стопанства.

Вижте повече във видеото.